זומבים, משאבים מועטים, וקבוצות של בוזזים הם רק כמה מהאתגרים הגדולים אשר עשויים לפקוד אתכם במקרה של אפוקליפסת זומבים. המשחק The Walking Dead Season 3: A New Frontier מראה לנו איך כל זה נהיה הרבה יותר איום כשאתה צריך לדאוג למשפחה על הדרך.

ממשחקי ההרפתקאות של טלטייל תמיד אפשר לצפות להרבה הפתעות ודרמות על הדרך, והמתים המהלכים עונה 3 אינו שונה – לאורך העלילה המסתעפת, תזכו לבצע החלטות רבות, חלקן מאוד קשות אפילו, אשר ישפיעו על הסיפור באופן משמעותי.

לאלו מכם שאינם מכירים את משחקי ההרפתקאות של Telltale, הרעיון פשוט למדי – המשחק מספר עלילה המורכבת מחמישה פרקים, אשר כל אחד מהם אורך בערך כשעה. לאורך הפרקים תדרשו לבצע החלטות כחלק מדיאלוגים, לחקור איזורים על מנת למצוא את ה"פתח" או ה"חפץ" אשר יקדם אתכם הלאה בעלילה, כיאה למשחקי הרפתקאות, וסצינות אקשן כגון קרבות או מרדפים, אשר בהם תדרשו ללחוץ על מקשים באופן מתוזמן בסגנון "Quicktime Events" אשר בוודאי תכירו ממשחקים כגון God of War כאשר אתם הורגים באופן סופי בוס כזה או אחר.

במשחק תזכו לשחק את חוויאר "חאווי" גרסיה (Javier "Javi" Garcia), שחקן בייסבול לשעבר אשר דואג לאשת אחיו ושני האחיינים שלו, לאחר שאפוקליפסת הזומבים הפרידה אותם משאר המשפחה. לפי ההחלטות שתבצעו במשחק, חאווי יכול להיות פסיבי ומופנם, והוא יכול להיות חצוף או אגואיסט, וכמובן שהחלטות כאלו או אחרת עשויות לעלות בחיהם של חלק נכבד מהדמויות במשחק. אני אישית תמיד נהנה מדיאלוגים חזקים כמו כאן.

לאורך הסיפור תזכו לפגוש את קלמנטיין, הדמות הראשית משתי העונות הראשונות של המשחק, ואפילו לשחק אותה לחלקים קצרים בסיפור, ועוד שלל דמויות משנה חביבות וכתובות היטב, כאשר האהובה עלי היא בחור מסתורי ומזוקן בשם Jesus, אשר מופיע גם בסדרת הטלוויזיה, ובהתאם לשמו, מציל אתכם שוב ושוב.

העלילה במשחק מותחת מאוד, ובחלקים רבים תעמדו בפני החלטות קשות, תדאגו לשלומן של שאר הדמויות, ולפעמים פשוט תגלו שהעולם יכול להיות אכזרי. לעיתים רבות קיבלתי תחושות הפתעה ושבירת ציפיות בסגנון שסדרות חביבות כמו משחקי הכס גרמו לי, ואני אוהב את זה. כן, כל אחד רוצה סוף טוב, אבל יש תחושה מאוד מספקת כשהמשחק מושך אותך באף, גורם לך לצפות לסוף טוב, ובום, דופק לך בוקס בבטן.

מבחינת משחקיות, משחקי טלטייל אינם עשירים באקשן חסר תקדים, אבל תזכו לראות קרבות יריות, ולפי התזמון של התגובות שלכם, עשויים לקרות דברים שונים, ומאוד נהניתי מזה כשחקן. המשחק קל, ולמרות שחוויאר יכול למות ב-100 דרכים שונות וכואבות במשחק כאשר אתם עושים טעות, סביר להניח שלא תזכו לראות אותו מת יותר ממספר פעמים ספורות.

מבחינת סאונד, המשחק מעולה. את המתים המהלכים תוכלו לזהות מרחוק, ולעיתים עוד לפני שמראים לכם אותם תוכלו לשמוע את הזמזום של עדר המהלכים מרחוק. הדיבוב מעולה וכל דמות מקבלת את האישיות שמגיעה לה, פרט לאולי מספר דמויות קטן שהרגישו יותר פלסטיות ממה שהייתי רוצה. מבחינת גרפיקה, המשחק סטנדרטי בשביל משחקי Telltale, ומשתמש ב-Cell Shaded Graphics כמו שאתם בוודאי מכירים ממשחקי Borderlands. הסגנון הגרפי הזה, אשר חוסך הרבה מאוד מהעיבוד הגרפי ומאפשר למשחק לרוץ גם על טאבלטים וטלפונים ניידים, הוא אמנם קונסיסטנטי ומספק, אבל הרגשתי שהוא כבר מרגיש מיושן. זה לא פגע מחוויית המשחק, שבעיקרה מבוססת על העלילה, אבל אני בטוח שאם היתה אפשרות להציג את המשחק בגרפיקה יותר טובה עבור משתמשי קונסולות או מחשב, זה היה יכול להעניק חוויה הרבה יותר איכותית, אשר מגיעה למשחק כתוב טוב כמו זה.

המשחק The Walking Dead Season 3: A New Frontier הוא משחק מעולה. הוא מתאים לחובבי משחקים עם עלילה טובה, ומספק עבור חובבי המתים המהלכים. מאחר והוא משחק הסובב דמויות חדשות, הוא משחק מתאים גם לשחקנים שאינם מכירים את העולם של המתים המהלכים כלל אך מחפשים עלילה טובה ומרגשת. למען האמת, העלילה היתה כל כך מסעירה עד שכבר אחרי הפרק האחרון רצתי להמליץ על המשחק לכל חברי הקרובים, והתחושה הזו נשארה בי לכל אורך העונה. המשחק מתאים למשחק לבד, אך מתאים גם לצפיה ביחד עם חבר/ה או אח, מה שיכול לשדרג את החוויה בהרבה. למעט סגנון גרפי שמתחיל להרגיש מעט מיושן ועלילה קצרה יחסית, לא ראיתי בעיות במשחק, ולכן אם אתם מעריכים עלילה עוצמתית ובחירות בלתי אפשריות, אתם תרצו לשחק בו גם אתם.