ה-Razer Deathstalker V2 Pro היא מקלדת גיימינג שממשיכה את ליין הסוויצ'ים האופטיים של Razer עם הפעולה השקטה שלהם, ומכניסה אותם לתוך פריים נמוך ואלגנטי, עם יכולות אלחוטיות ותאורת RGB מרשימה. מקלדת הדגל החדשה של רייזר בהחלט הרשימה אותנו – גם בנוחות וגם במראה.

ה-Razer Deathstalker V2 Pro היא מקלדת גיימינג פרימיום מבית חברת Razer, המוכרת לגיימרים בעיקר מתחום האביזרים ההיקפיים המוצלחים שלה, אבל גם בשלל מוצרים נוספים בעולמות הגיימינג – חומרת סטרימינג, לפטופים לגיימרים, כיסאות גיימינג ועוד.

ה-Razer Deathstalker V2 Pro היא למעשה מקלדת הדגל החדשה של רייזר, והיא מגיעה עם הסוויצ'ים האופטיים החדשים של החברה (כמו שראינו ב-Razer Huntsman V2 Analog המעולה) שכבר הוכיחו את היכולות הנפלאות שלהם, בתוספת שלדה נמוכה וקישוריות אלחוטית.

Razer Deathstalker V2 Pro – אל תתנו לגודל לעבוד עליכם

בניגוד לרוב המקלדות המאכניות שהתרגלנו לראות בשנים האחרונות, ה-Razer Deathstalker V2 Pro מגיעה בפרופיל נמוך במיוחד, ואפילו דומה למקלדות אלחוטיות שניתן למצוא במשרד. היא מאוד נמוכה ולא כוללת חלק אחורי עבה כמו שהתרגלנו לראות במקלדות מכאניות בגלל העומק שנדרש למקשים ולסוויץ' עצמו.

אבל אל תטעו, המבנה הנמוך שלה אולי שונה, אבל מרגע שמסתכלים על המקלדת אין שום שאלה או תהיה לגבי זהות היצרן. החל מהפונט על המקשים שנעים לעין, דרך מקלדת המולטימדיה (וכפתור המולטימדיה הנוסף הצמוד לה), המקלדת משתלבת בקלות עם שאר המקלדות של רייזר.

המקלדת כולה שחורה, עם בסיס פלסטיק ולוחית עליונה מאלומיניום, כשבשל הפרופיל הנמוך של המקלדת, היא מגיעה ללא משענת לידיים נטו מהסיבה שאין צורך – הפרופיל הנמוך מאפשר עבודה נוחה עם זווית ידיים טבעית גם ללא משענת.

בצד השמאלי הקדמי של המקלדת ניתן למצוא את שקע ה-USB Type C שדרכו ניתן לטעון את המקלדת (או לחבר אותה בצורה חוטית) וכן את בורר מצבי החיבור (כבוי/BT/WiFi) ואת שלושת כפתורי הפרופילים של ה-Bluetooth, שמאפשרים שמירה עד 3 מכשירים שונים לחיבור Bluetooth ומעבר מהיר בינם ע"י לחיצה פשוטה על כפתור הפרופיל הרלוונטי.

כמובן שכל המקשים מגיעים עם תאורת RGB אישית משלהם, עם זליגת תאורה מינימלית יחסית למקלדות, מה שנותן למקלדת מראה אסטטי במיוחד ונעים לעיניים, במיוחד עם עוצמת התאורה הסטנדרטית של המקלדת, שמספקת תאורה ברורה ויפה.

בצד האחורי של המקלדת תוכלו למצוא 2 סטים של רגליות. סט ראשון נמוך וקצר, וסט שני ארוך וגבוה, מה שמאפשר לנו כמשתמשים לבחור את כיוונון המקלדת שלנו בצורה הרבה יותר נוחה, עם סה"כ 3 מצבים קיימים (רגליות ארוכות, רגליות קצרות, או בלי רגליות בכלל).

מבחינת חיי הסוללה, Razer טוענים לעד 40 שעות של שימוש ללא הפסקה, ואף כוללים בדף המוצר מחשבון שמאפשר להעריך כמה זמן המקלדת תחזיק בהתאם לסוג החיבור, רמת התאורה ושעות השימוש היומיות. בפועל, אני יכול לומר שהשתמשתי במקלדת 3-4 ימים, כל יום כ-4-5 שעות, מבלי שהגעתי לרמת טעינה קריטית.

סוויצ'ים אופטיים – מה זה אומר בכלל?

אז אחרי שנים שהתרגלנו למקלדות המכאניות (כמו ה-Razer BlackWidow V3 Pro שראינו בעבר), Razer מתחילה לעבור לכיוון סוויצ'ים אופטיים. אבל מה זה בעצם אומר? ובכן, למעשה המקש יושב על קפיץ שחוצה קרן אור, כך שברגע שהמקש נלחץ הקפיץ יורד ומאפשר מעבר של האור לחיישן שקולט אותו בצד השני, וכך המקלדת יודעת שהמקש נלחץ.

זה לפחות, ההסבר הטכני. אבל מה זה אומר מבחינת חווית השימוש?

ובכן, קודם כל זה אומר שאין את רעשי הקליקים המעצבנים המוכרים לכולנו מהמקלדת המכאנית, שזה אומר שאפשר לשחק במחשב או לכתוב עם המקלדת מבלי לקבל צעקות מהחבר'ה בבית או במשרד. בנוסף לנושא הרעש, המקשים החדשים הם נמוכים מאוד, מה שאומר שהלחיצה עצמה קלה מאוד, וגם בעצם מאפשר את הגודל הקטן של המקלדת, ולמעשה מאפשר לה להיות קומפקטית במיוחד ונוחה לתפעול בכל מצב ללא צורך להסחב גם עם משענת לידיים.

מעבר לכך, המקשים כולם מיוצרים עם טכנולוגיית Hyper Guard של רייזר, שבדומה למקשי PBT הם הרבה יותר עמידים לשחיקה תחת שימוש ממושך. כמובן שכל גיימר שמכבד את עצמו מכיר את הבעיות של שחיקת מקשים והאותיות עצמן, אז למעשה המקלדת תחזיק לכם הרבה יותר זמן עד שתצטרכו להחליף סט מקשים, אם בכלל.

Razer ו-RGB הן לפעמים מילים חליפיות

אי אפשר לדבר על מוצר של Razer מבלי לדבר על RGB. זה פשוט חלק מהטבע של המוצרים שלהם, וגם ה-Razer Deathstalker V2 Pro מתאימה לפרופיל החברה המוכר ועמוס ה-RGB. כל מקש מקבל תאורה משלו, וכמו שכבר אמרנו מקודם – התאורה מרשימה במיוחד ונעימה לעין, במיוחד לאחר בחירת פרופיל תאורה שאתם אוהבים (מתוך אינסוף אפשרויות).

השליטה על ה-RGB מבוצעת בעזרת תוכנת ה-Razer Chroma Studio. התוכנה עצמה דיי פשוטה ונוחה, ומאפשרת לבחור מבין כמות אדירה של אפקטים וצבעים, כך שכל אחד יוכל למצוא את המראה שמתאים לו ולחדר שלו.

בנוסף על כך, תוכלו לסנכרן בעזרת התוכנה לכל מוצר רייזר אחר שיש לכם במחשב בעזרת התוכנה, ואפילו תוכלו להסביר לתוכנה (ע"י הזזת האלמנט במסך) היכן הוא ממוקם בדיוק על השולחן שלכם, ובכך לבצע התאמה טובה יותר של סינכרון התאורה בין כלל הציוד. הפונקציה הזאת, עד כמה פשוטה שהיא נשמעת – עובדת מעולה, וגורמת לסינכרון התאורה להתבצע בצורה מרשימה במיוחד.

כמובן שתוכלו לבחור בכל אחד מהרכיבים אזורי RGB שונים ולבחור תאורה שונה לכל אחד מהם, כך שאין צורך להתייחס למקלדת בתור אלמנט שלם, אלא ניתן לחלק אותה לאזורי תאורה שונים, ואפילו תאורה שונה לכל מקש ומקש.

ה-Razer Deathstalker V2 Pro היא מקלדת הדגל החדשה של החברה, ולא סתם

זו המקלדת השנייה שאני חווה עם סווצ'ים אופטיים, לאחר ה-Huntsman V2 Analong, שגם היא הייתה מקלדת מעולה. הפעם רייזר לקחו את הסווצ'ים האופטיים המעולים שלהם והקטינו אותם, מה שנותן ל-Razer Deathstalker V2 Pro מראה נמוך ואלגנטי יותר משאר המקלדות המאכניות בשוק, ומאפשר שימוש נוח עם הידיים גם ללא משענת יד.

היעדר הרעש המציק של המקשים המכאניים, בשילוב עם מראה קטן ואלגנטי, והכי חשוב מבחינתי – אלחוטיות מושלמת עם אפשרויות חיבור הן ב-2.4GHz והן ב-Bluetooth 5.0, ממצב את המקלדת הזאת בתור מקלדת שמתאימה למעשה לכולם; היא נוחה, היא יפה, היא בנוייה 100% לגיימינג והיא קומפקטית וניידת להפליא.

כמו כל המקלדות המכאניות המתקדמות, במיוחד אלו שמתהדרות בסטטוס של פרימיום (או במקרה שלנו – מקלדת דגל), ה-Razer Deathstalker V2 Pro היא מקלדת יקרה, עם תג מחיר של כ-250$ בחנות של רייזר, שכנראה יתורגם לסביבות ה-900-1,000 ש"ח בחנויות בארץ.

המקלדת סופקה על ידי יבואן Razer בישראל – בנדא מגנטיק.