לאחר שמועות רבות, אתמול חברת Activision Blizzard החלה בפיטורי מאות עובדים. לאחר דיווח הרווחים אתמול, בו דיווחה החברה על השנה המוצלחת ביותר שלה בכל הזמנים, הודיעה החברה על פיטור 8% מעובדי החברה.
בחברה גדולה כמו Activision Blizzard, עם 9600 עובדים, פיטורי 8% מכלל העובדים משמעותו כ-800 עובדים שמאבדים את המשרה.
אז איך קורה שחברה גדולה כמו Activision Blizzard מצליחה להעביר את השנה המוצלחת ביותר שלה ועדיין לפטר מאות עובדים? על פי מנכ"ל החברה, Bobby Kotick, החברה תעבור שינויים ארגוניים בעקבות אי עמידה בציפיות הרווחים של 2018.
לאחר הביטול של הליגה התחרותית של Heroes of the Storm, ההכרזה על Diablo Immortal, והפרידה מ-Bungie, המפתחת מאחורי Destiny – נראה כי על Activision Blizzard עוברת שנה לא קלה. ניתן להבין איפה חלו חלק מהמשברים שהובילו להחמצת היעדים.
בינתיים נראה שהפיטורים השפיעו אך ורק על משרות שאינן משרות פיתוח. למעשה מדובר באנשי יחסי ציבור, מנהלי קהילות ואנשי eSports. בין אלה, עובדים שהיו אחראים על ההפצה של המשחק המצליח Destiny, אשר אינו חלק מהחברה יותר. פיטורים אלו ישפיעו על עובדי Activision, Blizzard, King, High Moon Studios ו-Vicarious Visions.
בניגוד לפיטורים הלא סלחניים בחברת Telltale בשנה שעברה, העובדים יקבלו חבילת פיטורים נאה, לצד ביטוח רפואי, הדרכות ועזרה במציאת עבודה, ואפילו זכאות לבונוס השנתי אשר עובדי Blizzard בדרך כלל מקבלים לפי הצלחות החברה.
אבל בעוד שמאות עובדים הולכים הביתה, זה רחוק מלהיות הסוף של החברה. על פי דבריו של Coddy Johnson, מנהל התפעול ב-Activision Blizzard, החברה מצפה לגדול, בדגש על הפרוייקטים השונים של Diablo. בעוד שידוע לנו על Diablo Immortal, החברה עובדת על מספר פרוייקטים נוספים, אשר ביניהם יתכן ונראה רימאסטר למשחקים הקודמים, וככל הנראה גם את Diablo 4.
בנוסף, לצד דיווחי הרווחים השנתיים של Activision Blizzard, נודע לנו ש-Activision עובדת על המשחק הבא בסדרת Call of Duty, אשר יהווה שיבה למקורות, עם מצב לשחקן יחיד, וכמו כן מצב רב משתתפים נרחב. לדעתנו, סביר מאוד להניח שמדובר ב-Call of Duty: Modern Warfare 4.
לבסוף בחודש הבא צפויה ההשקה של Sekiro: Shadows Die Twice, המשחק החדש ביותר מיוצרי Dark Souls. המשחק נראה מבטיח מאוד, ובתקווה יביא את החברה למצב שבו היא לא תצטרך לפטר עוד עובדים בשנה הבאה.
אסכם ואומר שאני באופן אישי תמיד מצטער לשמוע על אירועים שכאלה בחברות השונות. בסופו של דבר מדובר לרוב על אנשים טובים שנקלעים למצב מאוד לא נעים, וזה נכון לכל חברה, גם לחברות הפחות פופולאריות. במצבים אלה ראוי להראות איפוק לפני שאנחנו ממהרים לשפוט חברה, להציע עליה חרם, או לרדת על איכות המשחקים שלה, ואם אפשר, רצוי אפילו לעזור ולתת יד לעובדים דרך הרשתות החברתיות השונות.