ה-ROG Swift PG43U היא טלוויזיה מבית ASUS, בגודל 43 אינץ' עם מפרט טכני חזק ומרשים, איכות בנייה גבוהה, ודיוק צבעים מרשים במיוחד – אם אתם יכולים להרשות לעצמכם אותה – אין לה שום מתחרים.

נתחיל מההתחלה, חברת ASUS משווקת את ה-ROG Swift PG43U בתור מסך גיימינג. כמובן שבאנגלית המונח Monitor מתייחס לכל צג, אך ברור שהחברה משווקת אותו בתור מסך מחשב, ולא טלוויזיה. יחד עם זאת, מדובר על "מסך גיימינג" בגודל של 43 אינץ', מה שממקם אותו יותר באזור הטלוויזיות והקונסולות, ופחות באזור המחשב האישי. אבל היי, מי אני שאתווכח?

מעבר לכך שמדובר על טלוויזיית גיימינג (כמו ה-CX65 של LG) ענקית, היא גם חלק ממותק הפרימיום גיימינג של ASUS, הלוא הוא ROG, Republic Of Gamers, ובתור חלק ממשפחת הפרימיום ה-ROG Swift PG43U מגיע עם ציפיות ענקיות בכל התחומים.

ASUS ROG Swift PG43U– תעודת זהות טכנית

ה-ROG Swift PG43U הוא מסך ברזולוציית 4K (או 3840X2160, או פשוט UHD), עם קצב רענון מהיר של 144Hz וזמן תגובה מהיר של מילישנייה בודדת (1ms MPRT). בשביל לאפשר תמיכה עם מפרט מרשים שכזה, החבר'ה ב-ASUS הוסיפו תמיכה ב-DSC, או – Display Stream Compression, שבעצם דוחסת ומרחיבה כל פריים בתורו, ללא איבוד מידע, ובכך מאפשרת להעביר דרך חיבור DP 1.4 בודד את כל המידע למסך.

המסך הוא בעצם פאנל VA, או vertical alignment, שמציג צבעים חיים וזמני תגובה מהירים יחסית. פאנל VA הוא מעין פשרה בין מסכי IPS בעלי חדות צבעים גבוהה, זמן תגובה גבוה ומחיר גבוה, לבין מסכי TN בעלי זמן התגובה המהיר, המחיר הנמוך, והצבעים הפחות "אמיתיים".

אבל אל תיתנו לעובדה שמדובר על פאנל VA ולא IPS להטעות אתכם, הפאנל ב-ROG Swift PG43U הוא פשוט מעולה. הצבעיים נראים חיים ומדויקים, גם במהלך צפייה בסרטים, גם במהלך עבודה יומיומית על המחשב, והכי חשוב – גם בזמן גיימינג (בין אם מרחבי החלל האינסופיים של EVE, או החדרים המסתוריים בבניין של CONTROL, או החופים המרשימים של אורורה ב-GRB).

המסך כולל טכנולוגיות Flicker Free ו-Ultra Low Blue Light. הראשונה היא טכנולוגיה המנצלת שימוש בזרם ישיר בכדי לצמצם משמעותית את רמת הבהובי הרקע במסך, בכדי למנוע את עייפות שרירי העיניים, ולאפשר לגיימרים שימוש ארוך, אינטסיבי ואימרסיבי במסך, מבלי לעייף את העיניים בצורה משמעותית, והשנייה היא טכנולוגיה המפחיתה את כמות האור הכחול שהמסך פולט, בכדי להקל על עייפות המשתמש ולשמור על בריאות העיניים.

כיום רוב המסכים מגיעים עם טכנולוגיית סנכרון מתקדמת המבצעת תיאום בין קצב הרענון אותו מציג המסך, לבין קצב הרענון שה-GPU (כרטיס המסך שלכם) מסוגל להציג, ובכך מונעות קריעות של התמונה המוצגת על המסך בשל אי תאימות בין ה-FPSים. ה-ROG Swift PG43U מגיע עם תמיכה ב-G-Sync מבית NVIDIA.

בניגוד לרוב מסכי הגיימינג, המגיעים ללא תמיכה ב-HDR, או עם תקני HDR נמוכים יחסית כמו HDR400, ה-ROG Swift PG43U כולל תמיכה בתקן HDR1000, עם רמת בהירות מטורפת של עד 1,000 cd/m2, מה שעשוי להיות בעייתי לאלו מכם שמשחקים בחדר חשוך לגמרי (המסך ממש בהיר, לא משהו שרגילים לראות במסכי מחשב). טווח הצבעים המוצג ע"י המסך הוא מדויק ומרשים יחסית, עם טווח שהפך לסטנדרט תעשייתי של 125% sRGB, או 90% DCI-P3.

ה-ROG Swift PG43U הוא מסך שטוח (לא קעור), אך בשל גודלו העצום אי אפשר באמת לשבת קרוב אליו, והמרחק המומלץ למסכים בגודל שכזה הוא כ-1.8 מטרים, גם מבחינת שמירה על העיניים, אבל בעיקר פשוט כי מאוד קשה לראות את כל המסך ממרחק קצר יותר, במיוחד את הקצוות שלו.

בשל גודלו, ה-ROG Swift PG43U לא כולל אפשרויות כיוון רבות. המסך יושב על מעין חצובה תלת רגלית המחוברת בחלקו האחורי, ולא מאפשר בעצם כיוון של המסך, פרט לאפשרות הטיה של המסך של עד ל-20 מעלות (עד 15 מעלות כלפי מעלה, או עד 5 מעלות כלפי מטה). למי מכם שירצה לחבר את המסך לקיר – ניתן לפרק את הרגלית ולחבר אותו לכל חיבור קיר סטנדרטי עם חיבור VESA 100.

בשל גודלו העצום של המסך (43 אינץ'), המשקל שלו עומד על לא פחות מ-15.3 ק"ג למסך עם הרגלית מחוברת אליו, או 14.2 למסך עצמו ללא הרגלית. הקופסה הענקית שבה הוא מגיע שוקלת כ-23 ק"ג (כבד ועצום), וכוללת בנוסף למסך והמעמד היציב שלו, גם מתאם וכבל חשמל, כבל HDMI, כבל DisplayPort, כבל USB, כבל אודיו, שלט רחוק, מקרן לוגו ROG, חוברת הוראות (QSG), וכן את מסמכי האחריות.

המסך עצמו מגיע עם 2 חיבורי HDMI בתקן 2.0 החדיש, שני חיבורי DisplayPort בתקן 1.4, חיבור 3.5 מ"מ לאוזניות, כניסת AUDIO, כניסת USB מהמחשב, ו-2 יציאות USB מהמסך, לטובת אביזרים היקפיים שתרצו לחבר אליו (ולא למשוך עד המחשב).

ה-ROG Swift PG43U מגיע גם עם שני רמקולי 10W, שבניגוד לרוב המסכים שיצא לי לבחון – באמת מפיקים סאונד ברמה טובה מאוד. לא רק מבחינת העוצמה (ויש להם כח), אלא סאונד יחסית אוכיתי ומדויק, שאולי לא יספק אודיופילים למיניהם, אבל למשתמש הממוצע, ובמיוחד למשתמשי הקונסולות – דיי והותר.

תוספות לגיימרים

ממשק ה-OSD של ASUS הוא בהחלט בנוי בצורה פשוטה ונוחה לכל משתמש. הממשק כולל אופציות רבות, החל מבחינת כוונת על המסך, בחירת רמת סינון האור הכחול, התאמת פרופיל המסך לסגנון המשחק, ופונקציות רבות נוספות שקיימות ברוב ממשקי ה-OSD של החברות הקיימות בשוק (טיימר, הצגת מידע מערכת וכו').

הממשק ב-ROG Swift PG43U זהה לכל מסך אחר מבית ASUS, אך כאן ישנה נוחות יתרה, שכן ניתן לתפעל את אפשרויות ה-OSD בעזרת השלט המצורף למסך/טלוויזיה, לנוחות מיטבית ומבלי צורך לתהות על איזה כפתור לחצת מאחורי המסך.

ביחד עם המסך תקבלו גם מיני מקרן שמתחבר לצידו האחורי של המסך לנקודת חיבור יעודית, ויקרין לכם על השולחן את הלוגו של ROG. תוספת חביבה ובהחלט מרשימה ביותר, אם כי מיותרת לחלוטין לדעתי.

ללא ספק מסך מרשים, אבל האם שווה את זה?

בניגוד להרבה מסכים שתוכלו למצוא בשוק היום, שכוללים אי אלו פשרות שנעשו בהם (כמו ה-G32QC או ה-G34WQC הקונבנציונאליים יותר) בכדי להגיע למחיר שרוב הצרכנים יכולים להרשות לעצמם, כשתכננו את ה-ROG Swift PG43U החבר'ה ב-ASUS החליטו להתפשר על המחיר, ולא על שום דבר אחר.

החיסרון הגדול ביותר של ה-ROG Swift PG43U הוא המחיר שלו. עם תג מחיר שנע בסביבות ה-8,700 ש"ח, הוא בהחלט לא מסך שמתאים לכל כיס ולכל גיימר. למעשה, הוא מגיע לאזור המחיר של טלוויזיות המיועדות לקונסולות ולשוק הגיימינג כמו ה-LG CX65, שגדולות ממנו משמעותית.

השורה התחתונה שלנו לגבי ה-ROG Swift PG43U היא שהמסך הוא ללא ספק אחד היפים שנתקלנו בהם. כל אלמנט בו משדר יוקרה, החל מאיכות החומרים, דרך החבישה על נוחות המשתמש, ועד לאיכות התצוגה עצמה, שהם ללא עוררין – רמה גבוהה ביותר. ואם תחליטו לרכוש אותו, לא תצטערו לרגע.

המסך ASUS ROG Swift PG43U סופק ע"י נציגות ASUS בישראל