AOC, יצרנית מסכי המחשב המצליחה, שבארצנו הקטנה התמקדה לא מעט בשוק המוניטורים המוזלים, מתקדמת לשלב הבא. החברה זכתה לאהדה ופרסים רבים לאורך השנים, אך דור המסכים הבא שלה הולך להיות מעניין באמת.

AOC תמיד נתנה תמורה טובה למחיר בתור שחקנית בשוק מסכי המחשב ותפסה לעצמה נישה עוצמתית בתחום מסכי הגיימינג שבאופן טבעי, אנחנו אוהבים לבהות בהם קצת יותר. נכון להיום החברה התפתחה בתחום ואף ממוקמת בו במקום הראשון בטווח מסכי הגיימינג המציגים 75Hz ומעלה.

מסך AG273QCX

מסך AG273QCX הוא האופציה הקעורה בגודל 27 אינץ' עם רזולוציית QHD, קצב רענון של 144Hz, זמן תגובה של 1ms ותמיכה בטכנולוגיית FreeSync 2 HDR בתקן DisplayHDR 400 של VESA. במילים אחרות, תקבלו מסך קעור ברזולוציה גבוהה, אך לא גבוהה מדי, כזו שגם כרטיס מסך ממוצע ומעלה יוכל לממש בו את הפוטנציאל, ובקצב רענון גבוהה.

FreeSync 2 HDR ימנע כל סוג של "קריעת מסך", אפקט בלתי רצוי בו הפריים הנוכחי בפאנל נראה חצוי לשניים וגורם לתמונה להראות חלקה יותר גם כאשר המשחק רץ בצורה לא אופטימלית, הודות ל-Low Framerate Compensation.

AOC AGON3

בנוסף לכך, הפאנל מסוגל להציג צבעים רבים יותר בעזרת תקן ה-HDR ובבהירות של 400 יחידות NITS. בהמשך השנה, ובשנה הבאה, תציג החברה גם מסכים בעלי סטנדרט HDR 600 ו-HDR 1000 שהוא החשוב באמת והסף האמיתי לקבלת תמונת HDR אמיתית בעלת בהירות גבוהה ליצירת ניגודיות בין האיזורים הבהירים לאלו החשוכים.

מסך AG273QCG

מסך AG273QCG לעומת זאת יציג קצב רענון של 165 הרץ, זמן תגובה של 1ms בנוסף לטכנולוגיית G-Sync המתחרה של NVIDIA, אך לא יכלול יכולות HDR נכון לדור זה, למרות שתכונות הצבע במסך מרשימות ללא קשר. כמו שתראו בהמשך, משפחת המוצרים התומכים ב-G-Sync ישודרגו ויצטרפו לרכבת ה-HDR בשנה הבאה.

AOC AGON3

טכנולוגיה נוספת וחשובה לא פחות היא טכנולוגיית ה-Flicker Free של AOC שהופכת את זרם החשמל לזרם ישיר (DC) למען התאורה האחורית, בדומה לנורות LED איכותיות שלא סובלות מאפקט הריצוד מעורר כאבי הראש מאותה הסיבה. קשה להבחין באפקט בעין בלתי מזויינת, אך כיוון שזרם חילופין (AC) גורם לריצוד בלתי רצוי בתאורות מודרניות, הפתרון הזה יעיל בהחלט ויחסוך מהעיניים שלכם מאמץ מיותר.

אך כל זה נשאר בעבר. החברה שדרגה את מותג מסכי הגיימינג הפרימיום המתקדם ביותר שלה, הלא הוא AGON 3. עיצוב חסר מסגרת מדגיש את הפאנלים החדשים ומאפשר שילוב שלהם לחווית צפיה סופר רחבה, רזולוציות גבוהות, זמני תגובה ו-Input Lag נמוכים.

רגלית המסך קטנה ותופסת פחות מקום בשולחן מבעבר וניתנת האופציה לתלות את אוזניות הגיימינג שלכם משני צידי המסך בעזרת ווי תליה מתקפלים. וכמובן, תאורת RGB. בקצרה: הכל. ועוד קצת. הסדרה תכלול בשנת 2019 מסכי 4K עם תמיכה ב-FreeSync 2 HDR ו-144Hz יחדיו לראשונה. יתרה מכך, החברה תציג מסכי G-Sync HDR בעלי פאנל VA קעורים ברזולוציות QHD קלה יותר להנעה עם תמיכה ב-HDR 1000 וקצב רענון של 200Hz.

גרסת ה-FreeSync של המסכים הקעורים מעניינת מעט יותר ולו בגלל אופציה אחת מעניינת. ניתן, דרך מרכז בקרה בתוכנת OSD או בעזרת שלט מיוחד הנמכר בנפרד לשנות את הגדרות המסך עצמו. לא עוד לג'ויסטיקים קטנטנים וכפתורים בלתי נראים מאחורי גוף המסך. אפשר לשנות כל אפשרות בהגדרות התצוגה של המסך עצמו, והמסך יזכור זאת בזיכרון הבנוי בו. בהירות, צבעים, תאורת LED, אפילו FPS Counter בצד המסך לכל משחק (גם למשחקים שאינם תומכים באופציה באופן טבעי – אדיר!). הגדרות המסך הופכות לכל כך יותר פשוטות לתפעול. בהחלט רעיון מקורי ויוצא דופן של AOC.

AOC AGON3

סך הכל נראה ש-AOC פורצת בכל הכוח לשוק ה-high end, ותציג אופציות לא מתפשרות כך שלא נצטרך לבחור עוד בין HDR, לקצב רענון גבוהה או בכלל 4K. ממש אפשר לקרוא לזה.. "מסך הכל כלול"!