ה-Soundcore Space A40 הן אוזניות TWS חדשות מבית Soundcore הכוללות חיי סוללה ארוכים במיוחד, EQ המאפשר התאמה לשמיעה הפרסונלית של המשתמש ומערכת סינון רעשים אקטיבית (ANC) חדשה ומפתיעה לטובה, וכל זה בעטיפה קטנה ונאה שגם לא תקרע לכם את הכיס.

את חברת Soundcore אני מניח שלא כולם עדיין מכירים, היות ומדובר בחברה יחסית חדשה שקיימת קצת פחות מעשור. החברה היא חברת בת של תאגיד Anker המוכר יותר (מטענים, סוללות ניידות, תחנות אנרגיה וכו') שהוקמה בשנת 2014, אבל התחילה להיכנס ברצינות לשוק האוזניות רק בסביבות 2017-2018, ולכן עשוי להיות פחות מוכרת בשוק הישראלי.

כיום החברה מייצרת את כל מוצרי הסאונד הניידים המיועדים לשימוש יומיומי – אוזניות חוטיות, אוזניות TWS, אוזניות מלאות וכמובן את כל הרמקולים הניידים שאתם מכירים מחופי ישראל. החברה מיצבה את עצמה כחברה המספקת מוצרים עם איכות טובה במחירים משתלמים וה-Space A40 הן בהחלט תוצר של ה-DNA הזה.

לא מדובר בסיבוב הראשון של ה-Space A40, אלא בדגם החדש של האוזניות הכולל את טכנולוגיית ה-ANC החדשה של Soundcore שמבטיחה לבטל עד ל-98% מרעשי הרקע. האוזניות עצמת מגיעות גם עם לא פחות מ-5 סטים של אטמים בגדלים שונים בכדי להבטיח את האטימה הטובה ביותר שאפשר, וכשמשלבים את זה עם EQ שמתאים את עצמו למשתמש (על-ידי בדיקת שמיעה לא פחות ולא יותר).

האוזניות מגיעות עם הבטחות רבות שבהחלט קוסמות לכל משתמש, אך האם הן מסוגלות לספק את הסחורה?

מראה חלק ומרשים

מבחינה עיצובית מדובר על אוזניות נאות במיוחד. הקייס שלהן הוא אליפסה קטנה עם לוגו Soundcore מוטבע בחלק העליון שבתוכו, כמו רוב אוזניות ה-TWS בשוק, יושבות שתי האוזניות ומוחזקות ע"י מגנטים. הקייס שלהן קטן ולא מכיל הרבה מקום מבוזבז, מה שהופך אותו לנוח במיוחד לנשיאה בכיס המכנס. כמובן שגם במקרה של ה-Soundcore Space A40 הקייס גם מטעין את הסוללות בזמן שהן בתוכו ומספק זמן מוזיקה נוסף בדרכים.

האוזניות מגיעות בחמישה צבעים: שחור, לבן, כחול כהה, ירוק בהיר וסגול בהיר. בתוך הקופסה תמצאו כמובן את האוזניות והקייס שלהן, ובשביל להשלים את האטימה באוזן הן מגיעות יחד עם "פקקים" בחמישה גדלים: הבינוני (שמגיע מורכב על האוזניות עצמן) ועוד ארבעה גדלים, שניים גדולים יותר ושניים קטנים יותר, בכדי לוודא שהאוזניות יתאימו לגודל האוזן שלכם באופן מושלם ויסייעו להן להישאר שם גם בזמן תנועה, וגם בכדי לסייע ל-ANC לבודד אתכם מהסביבה.

חשוב גם לציין שהאוזניות הן קלות במיוחד, רק 4.6 גרם לאוזניה (וכ-58 גרם לקייס), מה שגורם להן להרגיש נוחות במיוחד באוזן. כשמשלבים את המשקל הנמוך עם פקקי הסיליקון – מקבלים אוזניות שיכולות לשבת באוזן זמן רב מבלי לגרום לכאב באוזן או עייפות למשתמש.

האוזניות עצמן מגיעות בצבע מט בצידן החיצוני עם לוגו Soundcore על החלק המרכזי שלהן, במבנה דומה לרוב אוזניות ה-TWS בשוק, כך שלא תתבלבלו בדרך להכניס אותן לאוזניים. בעוד שהצבע המט של האוזניות והקייס בהחלט מקנה להן מראה יוקרתי, הוא גם מושך לכלוך וטביעות אצבע, שבהחלט עשויות להפריע לחולי הניקיון שביניכם.

תפעול פשוט ונוח

מבחינת התפעול ה-Soundcore Space A40 ממשיכות עם הפתרון המוכר והפשוט – כפתור מגע בכל אחת מהאוזניות שדרכו (בהתאם לכמות הפעמים או צורת הלחיצה) ניתן לשלוט על כל הפונקציות של האוזניות. בפן האישי, אני פחות מתחבר לכפתורי המגע ביחס לכפתור פיזי, היות ולפעמים יש רצון לוודא שהאוזניה בפנים או להוציא אותה, מה שעשוי להפעיל את הכפתור גם ללא כוונה.

השליטה באוזניות ניתנת לשינוי דרך האפליקציה של Soundcore, ולמרות שיש היגיון מסוים בתכנון כפתורי השליטה המקורי של האוזניות, החלטתי לשנות את ההגדרות בהתאם להעדפה שלי. השינוי נעשה בצורה פשוטה, כך שאם לא התחברתם להגדרות הבסיסיות – תוכלו לשנות אותן בצורה פשוטה דרך האפליקציה.

מבחינת השליטה, הפוקנציות שניתן לערוך הן בגדול אותן הפונקציות שתמצאו בכל אוזניות ה-TWS למיניהן – עצירה/ניגון של מוזיקה, הרצה קדימה/אחורה, מענה דחייה וניתוק שיחה וכמובן מעבר בין מצב עם/בלי ANC או מצב Transparency שמאפשר לשמוע את הסביבה.

בניגוד לרוב האוזניות בטווח המחירים של ה-Soundcore Space A40, בחברה הוסיפו את היכולת לחברת את האוזניות אל שני מכשירים בו זמנית (גרסת BT 5.2), ואף שילבו באוזניות תמיכה ב-LDAC (או Lossless Digital Audio Codec) שלמעשה נותן לנו כמשתמשים סאונד איכותי ונקי יותר דרך ה-Bluetooth, עם פחות איבוד מילא וקיטועים במהלך המעבר בדרכים.

מבחינת עמידות במים ואבק, האוזניות מגיעות עם דירוג IPX4, מה שאומר שהן לא אטומות לחלקיקי אבק וחול, אבל מצד שני כן עמידות גם לגשם או ממטרות או זיעה. כעיקרון, לא מדובר באוזניות המיועדות לספורט או תנאי שטח קשים, אלא לשימוש ביתי/משרדי ולדרך מ/אל היעד (באנגלית Commuting), כך שהדירוג פחות משמעותי למי מכם שמחפש אוזניות לשימוש שכזה.

לא רק נוחות – גם צליל מעולה

ה-Soundcore Space A40 הן בהחלט אוזניות נוחות במיוחד, אבל מלבד הנוחות שלהן יש בתוכן גם לא מעט טכנולוגיה שמספקת לנו בקצה סאונד נקי ללא הפרעות, אם כי בניגוד לאוזניות יקרות יותר כמו ה-Jabra Elite 8 Active שבהן הסאונד ירשים אפילו את חובבי הסאונד הרציניים, ב-Soundcore Space A40 אולי לא תיפלו מהכיסא מהסאונד, אבל האוזניות מספקות סאונד מוצלח ונעים להאזנה.

האוזניות מגיעות עם סאונד יחסית אנמי out of the box, ולכן הייתי ממליץ לבחור EQ שיתאים יותר לאופי שלכם ולמה שאתם אוהבים לשמוע מבין 22 האפשרויות הקיימות בתוכנה, או לחילופין לבחור באופציית ה-️HearID של soundcore, שבעצם עושה לכם מעין בדיקת שמיעה לצלילים בכל אוזן, ובונה לכם פרופיל סאונד שתפור בדיוק למידותיכם ולאוזן שלכם – מומלץ במיוחד, ומאפשר לכם לבחור את מידת הבאס שמתאימה בדיוק לאוזן שלכם.

יאמר לזכות ה-Soundcore Space A40 שהסאונד שלהם חד. כל כלי מקבל את המיקום שלו בבמת הסאונד ותוכלו ממש לשים לב מהיכן הוא מנגן. האיזון בין הצלילים והכלים השונים מורגש בצורה חיובית מאוד בכמה וכמה סגנונות מוזיקה שונים, החל ממוזיקת רוק שבו תוכלו ממש להרגיש את סולו הגיטרה והתופים, או במוזיקה קלאסית שתוכלו להרגיש את הדגש על הווקליות של המבצע מבלי לערבב עם הכלים האחרים מסביב. כן ניתן לשים לב שהאוזניות מעט מתקשות, ממש מעט, בצלילים גבוהים במיוחד (מורגש יותר בנגינת כינור, לדוגמה).

האפליקציה של האוזניות, soundcore, נוחה ופשוטה לתפעול. במהלך החיבור הראשון לאפליקציה תתכוננו לעדכון חומרה (Firmware) לאוזניות שיקח כמה דקות קצרות, אך לאחר מכן השימוש בהן ובתוכנה מתאפשר ותגלו תוכנה פשוטה אך עמוסה באפשרויות קסטומיזציה, שתיתן לכם אפשרויות רבות למשחק עם הסאונד שלכם ועם התפעול של האוזניות.

דרך התוכנה תוכלו כמובן לשנות את כל צורות התפעול של האוזניות (איזו לחיצה עושה מה), את סוג ה-ANC שמופעל (מצב Transparency שמאפשר לשמוע את הסביבה, ANC מלא או מצב שמע רגיל). תוכלו כמובן לבחור EQ ולבצע את מבחן ה-HearID לבחירת פרופיל סאונד, תוכלו לעשות מבחן מיקום לאוזניות לוודא שהן מונחות בצורה טובה באוזן, תוכלו לבחור חיבור Bluetooth רגיל (AAC) לבין מצב חיבור LDAC (שיתן לכם סאונד איכותי יותר, אבל גם יאכל את הסוללה מהר יותר) וכמובן תוכלו גם לשלוט בהן ישירות מהאפליקציה, אם תרצו בכך.

שיחות ללא רעשי רקע, ובידוד רעשים כמעט מושלם

מצב סינון הרעשים האקטיבי (ANC) עושה עבודה טובה בבידוד של כמעט כל הרעשים שתוכלו למצוא בסביבה שלכם. הסתובבתי עם ה-Soundcore Space A40 ברחוב, בעבודה, באתרי בנייה וגם ברציפים של רכבת ישראל – ובכולם ה-ANC עשה עבודה טובה מאוד, כך שגם אם לא סינן במלואם את רעשי הרקע, הוא סינן אותם ברמה כזאת שהם לא הפריעו לי לשמוע את המוזיקה שלי בלי הפרעה.

ה-Soundcore Space A40 מאפשרות שלושה מצבים בקטגוריית ה-ANC שלה – פועל, כבוי או מצב מודעות סביבתי. במצב הכבוי האוזניות כמובן מתנהגות כמו אוזניות רגילות ללא ANC, בעוד שבמצב הפועל תוכלו לבחור רמת ביטול רעשי סביבה בין מצב מלא, או מצב אדפטיבי בהתאם לסביבה שלכם. מצב המודעות הסביבתית משתמש במיקרופונים של האוזניות בשביל להעביר אליכם את רעשי החוץ בצורה מסוננת כך שתוכלו לבחור כמה בא לכם לשמוע את העולם בחוץ (קצת או הרבה), מה שמאוד נוח כשאתם הולכים ברחוב ולא רוצים להידרס על ידי שליחי WOLT משוגעים.

מבחינת ביטול רעשי רקע בשיחות, ה-Soundcore Space A40 עושות זאת טוב מאוד, ובמהלך שיחות בכל המצבים הקול שלי נשמע ברור מאוד בעוד רעשי הרקע (ובעיקר רעשי רוח) נשמעו נמוכים או אף לא נשמעו בכלל מהצד שלי, אך מצד שני לעיתים ביטול רעשי הרקע גם גרם לקול שלי להישמע "שטוח יותר", אך לא משהו מהותי.

חיי סוללה ארוכים במיוחד

גם במקרה של ה-Soundcore Space A40 הקייס שלהן הוא למעשה סוללה ניידת לאוזניות. הוא מגיע עם חיבור USB-C בצידו האחורי (ותודה על מותו של ה-Micro-USB סוף סוף), ואף תומך בטעינה אלחוטית, כך שלא משנה כיצד תרצו לטעון אותו – יהיה לכם פשוט ונוח.האוזניות עצמן נטענות מהמארז בצורה הרגילה והמוכרת, כך שפשוט מכניסים אותן למארז והן מתחילות להיטען.

מבחינת חיי הסוללה, Soundcore מצהירים על 8 שעות נגינה עם ANC פועל (או 10 ללא) ועד 50 שעות סה"כ כולל טעינה מהמארז של האוזניות (או 40 עם ANC פועל). השימוש הכי ארוך שלי איתם באופן רציף היה של כ-5 שעות עם ANC פועל ובחיבור LDAC, כך שלמעשה מדובר על ניצול סוללה מקסימלי, ועדיין לא התקרבתי לסוף חיי הסוללה, כך שלמעשה אתם לא צריכים לדאוג שיגמר להן המיץ באמצע הנסיעה שלכם, בין אם מדובר על טרמפ או על רכבת.

בנוסף, הקייס עצמו יציג לכם בעזרת נוריות בחזית שלו את מצב הסוללה ב-5 טווחים שונים כך שתמיד תוכלו לדעת מה מצבכם. אם עדיין מסיבה לא ברורה תצליחו להגיע למצב שנגמרה לכם הסוללה הן באוזניות והן בקייס שלהן, תוכלו להשתמש בפונקציית ההטענה המהירה של הקייס, ולמעשה תוך כ-10 דקות הטענה תוכלו לקבל כ-4 שעות של האזנה למוזיקה כך שאין ממש סיכוי שתמצאו את עצמכם בלי מה לשמוע בדרך הביתה מהעבודה.

Soundcore Space A40 – איכות במחיר ללא תחרות

ללא ספק, ה-Soundcore Space A40 הן אוזניות טובות, אפילו טובות מאוד. ה-ANC שלהן מוצלח במיוחד ואתם תוכלו להנות מהמוזיקה שלכם גם בסביבה רועשת במיוחד, הן נוחות מאוד באוזן גם בשימוש ארוך ולא תרגישו עייפות באוזניים לאחר שימוש ארוך, הן מגיעות עם זמן סוללה ארוך במיוחד שיספיק לכם לכמה ימים של נסיעה הלוך/חזור לעבודה גם אם תשכחו להטעין, והן כוללות פיצ'רים נחמדים כמו התאמה של הסאונד למשתמש הספציפי. כמובן שהעובדה שהן גם מגיעות בקייס קטן ונוח, ביחד עם אפליקציה יחסית פשוטה (או לא חסרת אפשרויות) הופכות אותן באמת לסט אוזניות מעולה.

כמובן שאת הכל צריך לשים בפרופורציה. הן לא מסוגלות להתחרות באוזניות הטובות ביותר בשוק (שגם עולות פי 2-3 מהן) והן לא מתאימות למשתמשים שמחפשים אוזניות שיתאימו גם לאורך חיים ספורטיבי (פשוט כי זה לא היעוד שלהן). בפשטות, הן אוזניות שעושות טוב מאוד את מה שהן מכוונות לעשות – אוזניות לשימוש משרדי, או להליכה/ישיבה בדרך הלוך וחזור מהעבודה.

אם לפני שנייה דיברנו על פרופורציות, אז אחד היתרונות הכי גדולים של האוזניות הוא המחיר היחסית נמוך שלהן – פחות מ-200 ש"ח כמחיר רשמי, כשבאליאקספרס תמיד יש עליהן מבצעים או קופונים שיכולים להוריד את המחיר שלהן אפילו לאזור ה-140 ש"ח, מה שהופך אותן לאוזניות שאין להן באמת תחרות בטווח המחיר שלהן.