קאסלווניה חוזרת, והפעם עם כניסה מחודשת ומסקרנת לדור הנוכחי: Castlevania: Belmont’s Curse הוכרז באירוע State of Play האחרון, עם הבטחה להשקה במהלך 2026, וזה לכבוד 40 שנה למותג. מדובר במשחק מטרוידוניה (מי שלא יודע, החצי השני של המילה הזו נובעת מקאסלווניה) דו־ממדי חדש שמנסה לשלב בין הנוסטלגיה של הסדרה לבין קצב מודרני יותר.

מאחורי הפרויקט עומד שיתוף פעולה לא קטן: Konami יחד עם Evil Empire ו-Motion Twin שמוכרים לנו מכותרים כמו Dead Cells ו-The Rouge Prince of Persia. השילוב הזה כבר מסמן כיוון ברור של משחקיות מהירה, מדויקת ואינטנסיבית, תוך שמירה על הזהות הגותית והקלאסית של המותג.

העלילה לוקחת אותנו לפריז של שנת 1499, עיר שנקלעת למתקפת יצורים מפלצתיים שמגיחים מהצללים. לתוך הכאוס הזה נכנס יורש לשושלת בלמונט, חמוש בשוט האגדי Vampire Killer, ויוצא לציד בין הרחובות הבוערים ועד לטירה המאיימת שמרחפת מעל הכול. בגזרת המשחקיות, השוט חוזר לתפקיד מרכזי במיוחד: לא רק ככלי תקיפה, אלא גם כאמצעי תנועה שמאפשר דינמיות וגמישות בזירה. לצד השוט נחשף גם שימוש בחרב, והמפתחים רומזים שזו רק ההתחלה ושבהמשך ייחשפו עוד יכולות וכלים שידרשו תזמון נכון וחשיבה טקטית בזמן קרב.

גם למעריצים הוותיקים יש למה לחכות: חדרים סודיים, פריטים חבויים, קירות שבירים שמסתירים הפתעות, ואויבים מוכרים שחוזרים לסיבוב נוסף. אפילו הזומבים הקלאסיים מופיעים מוקדם, ובדיוק כמו פעם הם אולי איטיים לבד, אבל בכמות גדולה הם כבר הופכים לאיום אמיתי. מבחינה ויזואלית, המשחק הולך על סגנון צבעוני יותר ממה שחלק מהמעריצים אולי ציפו, אבל עדיין נשען על הבסיס הגותי האפל שמזוהה עם קאסלווניה.

התוצאה נראית כמו ניסיון לרענן את הסדרה בלי לוותר על הדנ״א שלה, ולתת לה נוכחות חדשה לקהל ותיק וחדש כאחד. אם הכול יתחבר כמו שצריך, Belmont’s Curse עשוי להיות בדיוק הקאמבק שהסדרה הייתה צריכה: כזה שמכבד את העבר, אבל לא מפחד להמציא את עצמו מחדש. כרגע אין תאריך מדויק, אבל חלון ההשקה הרשמי כרגע מכון לשנת 2026 והמשחק יהיה זמין על ה-PS5, Xbox Series X|S, Switch 2 ולמחשב האישי.