למקרה שלא ידעתם, Valve היא החברה שמאחורי פלטפורמת המשחקים הפופולרית Steam. לאחרונה, היא הכריזה על שינוי מדיניות משמעותי: משחקים שיחייבו שחקנים לצפות בפרסומות לא יורשו יותר בפלטפורמה. ההנחיות החדשות, שפורסמו באתר המפתחים של Steam, מבהירות כי למרות שקידום מוצרים ושיתופי פעולה מסחריים עדיין מותרים, משחקים שידרשו מהשחקנים לצפות או להשתתף בפרסומות כדי לשחק, או שיגבילו את הגישה לתוכן המשחק מאחורי פרסומות, אינם מתקבלים בברכה.

Steam Cross Platform
רק להתחבר למשתמש ה-Steam ולהתחיל לשחק. התמונה באדיבות Valve.

כגיימרים, אין דבר מתסכל יותר מאשר להיקטע באמצע משחק מותח בגלל פרסומת לא רצויה. כולנו היינו שם – רגע מכריע בקרב, ניסיון להימלט מאויב, ואז פתאום, מסך שחור ופרסומת למשקה אנרגיה. זה שובר את האדרנלין, מוציא מהחוויה וגורם לנו לתהות אם המשחק באמת שווה את זה. המהלך של Valve הוא צעד מבורך שמגן עלינו, השחקנים, מפני חוויות משחק שמרגישות יותר כמו צפייה בטלוויזיה מאשר גיימינג אמיתי. זה בהחלט צעד בכיוון הנכון לשמירה על ההנאה והזרימה במשחקים.

המדיניות החדשה מדגישה: "מפתחים לא צריכים להשתמש בפרסומות בתשלום כמודל עסקי במשחק שלהם, כגון דרישה מהשחקנים לצפות או להשתתף בפרסומות כדי לשחק, או הגבלת המשחקיות מאחורי פרסומות". Valve מציעה למפתחים לשקול מודלים עסקיים חלופיים, כמו מעבר למשחק בתשלום חד-פעמי או מודל חינמי עם רכישות בתוך המשחק או תוכן להורדה (DLC). בעוד שמודלים המבוססים על פרסומות נפוצים יותר במשחקי מובייל, Valve רואה צורך להבהיר את עמדתה גם לגבי משחקי מחשב. החברה מציינת כי היא מעוניינת לספק לשחקנים חוויית משחק חלקה וללא הפרעות, ולכן היא נוקטת בצעד זה.

למרות שמודלים המבוססים על פרסומות נפוצים בעיקר במשחקי מובייל, היו גם מקרים שבהם משחקי מחשב כללו פרסומות כחלק מהמשחקיות. לדוגמה, שירות המשחקים Core Online של Square Enix, שהושק לפני כ-12 שנים, איפשר לשחקנים לשחק בשלבים בודדים מתוך משחקים חדשים ללא תשלום, בתמורה לצפייה בפרסומות לפני תחילת המשחק. כמו כן, משחקים כמו Quake Live ו-Trials Frontier הכילו פרסומות בין סבבי משחק או בעת טעינת שלבים, מה שגרם לתסכול בקרב חלק מהשחקנים. עם זאת, מודלים אלו לא זכו לפופולריות רבה בקרב שחקני המחשב, וייתכן שהשפיעו על החלטתה של Valve להבהיר את עמדתה בנושא.

steam deck witcher

בנוסף, Valve אוסרת על מפתחים לגבות תשלום ממפתחים אחרים עבור גישה לתכונות של Steam, כגון דפי מכירה, חבילות, חנויות או דפי זיכיון. המהלך הזה מגיע לאחר ש-Valve הוסיפה לאחרונה תכונה חדשה ב-Steam, המתריעה בפני משתמשים על הזמן שחלף מאז העדכון האחרון של משחק בגישה מוקדמת, מה שמסייע לשחקנים לקבל החלטות מושכלות יותר לפני רכישה.

ההנחיות החדשות של Valve משקפות את מחויבותה לספק חוויית משחק איכותית וללא הפרעות לשחקנים, תוך שמירה על סטנדרטים גבוהים בפלטפורמה שלה. המדיניות החדשה מבטיחה שחוויית המשחק ב-Steam תישאר חלקה וללא הפרעות, מה שמאפשר לנו, השחקנים, ליהנות מהמשחקים ללא הסחות דעת מיותרות.