אתמול במהלך Xbox Developer Direct 2025 קיבלנו הצצה נוספת למשחק Clair Obscur: Expedition 33, יחד עם טריילר שחושף את תאריך היציאה של המשחק. המשחק הוכרז לראשונה ביוני 2024, וכבר אז משך את תשומת ליבי.
על פי המפתחים, במשחק נהיה בעולם בהשראת תקופת ה-בל אפוק (Belle Epoque), "העידן היפה", שחל בערך בין השנים 1870-1914, בעצם עד למלחמת העולם הראשונה. בתקופה זו היו פריצות דרך רבות שקידמו את האנושות והביאו לשגשוג רב, ויהיה מעניין לראות כיצד המשחק מנצל את השראת התקופה הזו ומיישם אותה במשחק.
אם עוד לא שמעתם על המשחק הזה, מדובר על עולם בה באופן מיסתורי הגיעה דמות ענקית הנקראת "ציירת", שפעם בשנה רושמת מספר חדש בסדר הולך ויורד, וכל מי שעבר את הגיל אותו המספר מציין הופך לאבק ונעלם מן העולם. המשלחות יוצאות כדי לנסות ולהביס את אותה הציירת ולהביא סוף להכחדת האנושות.
הטריילר מציג לנו אויבים בעיצוב סוריאליסטי ומעניין, נופים מרהיבים וגם כמה דמויות מעניינות במיוחד, כמו הגסטראל (Gestral) מונוקו (Monoco). מונוקו הוא בין הגסטראלים הבודדים הדוברים את השפה האנושית, והוא אימץ לעצמו התנהגות ודיבור של מלומד, וזה למרות תאוות הדם הטבעית שיש לו בשדה הקרב. הוא מחליט להצטרף לחבורה ומשתמש באוסף מרשים של רגליים (מישהו אמר foot fetish?) כדי לשנות את צורתו לצורת האויבים שהוא הביס בקרב.

מדובר ביכולת מעניינת שמעבר לתרומתה בקרב, ייתכן שנראה אותה עוזרת גם בהתמודדות עם תוואי שטח או פאזלים אזוריים שונים. אדגיש שוב שזה רק משהו שאני חושב (ואפילו יכול להיות ממש מגניב), אך כרגע אין כל ראיה רשמית שהיכולת הזו עוזרת מחוץ לקרב. אפרופו קרב, למרות שמדובר בקרב בתורות נראה שהוא דורש אינטרקציה פעילה של השחקן מעבר לפקודות אותן ניתן לדמויות, וגם בתור של האויבים נוכל לשמור על נקודות החיים שלנו באמצעות הדיפות (parry).
הטריילר מציג גם את אסקייה (Esquie), יצור מיתולוגי וחזק המסוגל לדאות בשמיים ולצלול עמוק מתחת לפני הים. על פי האגדות, הוא גם… מאוד עצלן. אולם, עם המוטיבציה הנכונה ומספיק אבנים מיוחדות, הוא יניע אתכם בחדווה מסביב לעולם, ואם תרצו לגלות את כל הסודות, בוסים מיוחדים ומשימות משנה, אסקייה הוא הבחור שלכם.
כמו כן, המשחק שם דגש על הנרטיב ועל הסיפורים השונים והמשונים של חברי הצוות שלכם, ונראה שהולך להיות ממש כיף לחשוף את כל הסודות, הקשרים והיחסים בין הדמויות.

כל מה שהציגו עד עכשיו גורם לי לרצות כבר שהוא יצא, ולשמחתי אתמול קיבלנו תאריך יציאה, ה-24 באפריל 2025, (שזה יום אחרי יום ההולדת שלי, אז אני כבר יודע איזו מתנה אני קונה לעצמי). המשחק יהיה זמין על המחשב, Xbox Series X|S וה-PlayStation 5. למרחיקי הלכת ביניכם, תוכלו למצוא גם גרסת אספנים מרשימה בקישור הזה.